Western Manege Van Buuren


Lessen

 

De lessen worden voornamelijk gegeven door Sanghita van Buuren, gediplomeerd western instructeur. Als instructeur geeft zij les op maat met veel persoonlijke aandacht voor de ruiters en de paarden.
Western Manege Van Buuren staat dan ook voor kwaliteit, veiligheid en dierenwelzijn.

Onze lessen worden voornamelijk gegeven in het onderdeel Western Horsemanship en Western Trail.

Daarnaast geven we ook lessen in het bitloos rijden, een logisch gevolg op correct sturen en een leuke afwisseling voor de paarden.

Onze kwalitatief hoge en kleinschalige groepslessen (maximaal 4 deelnemers vanaf 14 jaar) duren 60 minuten en worden de hele week gegeven. Er worden op afspraak ook proeflessen gegeven.

Les buitenbak mooi

Sanghita is Orun gediplomeerd en behaalde in 2008 op NHB Deurne de Instructiecursus Westernrijden. Sinds 2002 geeft Sanghita westernlessen aan mensen met en zonder eigen paard. Zelf is zij actief in de wedstrijdsport, met haar merrie Footworks X Factor.

 

Voor onze lessen gebruiken wij western getrainde Quarterhorses. Onze lessen vinden plaats op de locatie van GoldenWay Stables. We kunnen onder andere gebruik maken een binnenbak en een buitenbak. Na de les kunt je gebruikmaken van de gezellige kantine. ben je op zoek naar stalling voor je paard, kijk dan op de website van GoldenWay Stables.

Het uiteindelijke doel van de lessen is te komen tot een betere samenwerking tussen jou en je paard, zodat je in staat bent om met subtiele zit-, been-, en gewichtshulpen paard te rijden op een eenhandig systeem. Dit betekent werken aan de juiste lichaamshouding, balans en het leren geven van de juiste hulpen op de juiste momenten.

       

Ter bescherming van onze paarden is het maximale ruitergewicht 85 kg en ter bescherming van je hoofd is een veiligheidscap verplicht. Voor het volgen van onze lessen dien je minimaal 14 jaar oud te zijn.